joi, 6 noiembrie 2008

Imi amintesc cum, la 18 ani, voiam sa schimb lumea.
Ascultam cu mila povestirile de casnicie ale colegelor mele mai varstnice si-mi spuneam ca habar n-au sa-si iubeasca barbatii, sa-si educe copiii si ca eu ma voi descurca mult mai bine.
Imi vine sa rad de inocenta mea de atunci.
Am ajuns si eu o femeie inselata si-o mama departe de-a fi perfecta. Ma surprind, chiar si pe mine, cand, in loc sa-mi iau copilul in brate si sa-i explic de ce e bine sa-si grabeasca pregatirile de culcare, strig si amenint.
Si, cum am ajuns sa fiu inselata? E numai vina lui? E numai vina mea? Am incercat totul sau am lasat multe lucruri la voia intamplarii? I-am acordat prea multa incredere sau l-am neglijat? Il mai vreau? Ma mai vrea? Si, eterna intrebare: sa ramanem impreuna pt. copil? E departe de-a fi un tata pefect, dar copilul il iubeste mult. M-a intrebat aseara despre divort. M-am infiorat. Oare simte ceva? Ce-ar trebui sa fac? As vrea sa pot raspunde imbratisarilor sotului meu. As vrea sa ma prefac ca nu ma macina dar MA MACINA.Cum sa il sarut si sa-l strang in brate cand, poate, cu ceva timp in urma, altcineva a fost in locul meu? Incerc sa-mi pun ordine in ganduri pt. a putea, apoi, sa-mi pun ordine-n viata.

6 comentarii:

gabriela spunea...

Buna seara!
Am cazut cumva pe ganduri citind cele scrise,m-am regasit in cele scrise,cu atat mai mult cu cat am trecut prin framantari similare.....duse pot zice la.....EXTAZ......timp de 4 ani!!!!!

anca spunea...

Buna dimineata !
E perfect adevarat tot ce ai scris...Eu am 50 de ani, si atunci cand ma uit in urma am trecut prin tot ce ai trecut si tu...cu mici diferente. Sa fie o "boala" generala ? Eu m-am hotarat sa divortez imediat, adica eu aveam 27de ani, copilul 2 ani. M-am gandit ca este mai important pentru copil sa creasca intr-o atmosfera de familie relaxata, afectuoasa, decat in certuri si suparari. La vreo doi ani dupa divort - intamplarea nu este importanta - am mai luat o hotarare : decat sa aduc un tata vitreg in casa, care sa contabilizeze tot ce mananca si face copilul meu, mai bine singura ! A fost greu, dar am reusit ! Copilul este foarte bine, eu cred ca am realizat mai multe singura decat cu un barbat alaturi, am invatat sa ma simt bine singura - nu exagerez ! - iar in ultimii doi ani am gasit pe cineva cu care pot sa spun cu mana pe inima - sunt fericita ! Toate hotararile tale depind de cat de mult vrei tu sa iti iei viata in maini si cat de mult iti place independenta ! Mai vorbim, sau mai bine spus....mai scriem....

Unknown spunea...

am citit ce ai scris si mi-a placut... o sa revin, eu sunt in alta etapa...

m-am casatorit la 35 de ani si nu am copii... casnicia este foarte buna...

dar in multe lucruri spuse de tine ma regasesc... am sa detaliez... in masura timpului disponibil...

si apropo... am recomandat blogul si altora...

salutari...

marinella spunea...

Ce s-a intamplat, Gabriela,ca m-ai facut curioasa? "framantari duse pana la extaz"? timp de 4 ani?
Anca, draga, noi suntem un cuplu atipic. Noi nu ne certam. Asta pt. ca nu prea comunicam. S-a intamplat, candva, ca sotul meu sa rataceasca drumul. Am discutat, l-am inteles, mi-am regandit atitudinea fata de el si am mers mai departe. M-am intrebat, atunci, ce-mi doresc. Pe el il doream. Era omul meu, pe care il stiam nepregatit in fata avansurilor unei femei versate. De atunci au trecut ani. Au fost perioade in care am crezut ca am uitat totul. Dar, la fiecare scena ce iese din tiparul vietii noastre cotidiene, se declanseaza un semnal de alarma. Nu il instiintez de fiecare data de temerile mele.Si, oricum, nu-mi doresc sa pornesc niste certuri inutile. Poate ca nu e nimic si doar mi se pare? Poate sunt paranoica. Asa ca, sa-ti raspund, Anca, copilul nu traieste in tensiune. Daca am spus ca sotul meu nu e un tata perfect, nu inseamna ca-l chinuie pe bietul copilas. Nici poveste. Se implica, atat cat ii permite timpul, in activitatile lui. Doamne, cat ma bucur ca ti-ai gasit fericirea! A durat ceva, dar sper ca merita! Iti doresc multa fericire pt. ca meriti, cu siguranta!

marinella spunea...

Corina-Corina! Daca ti-as spune ca avem foarte multe in comun? Daca ti-as spune ca am avut aceeasi problema? Si eu m-am casatorit la 35 de ani. :))
Nici eu n-am putut avea copii...
Dar, cum spui, vom vorbi alta data despre asta.

anca spunea...

Draga Marinella,
Sa stii ca orice tensiune din casa ( chiar si tacerea ) este resimtita de copil. Ai mei au avut o asemenea casnicie - doar tacere - nu s-au inteles niciodata,nu se certau, dar in casa aproape nu se vorbea, eu transmiteam mesajele de colo-colo si nu mi-a placut deloc ! In scurta mea casnicie aveam discutii - cateodata poate pe un ton mai ridicat,mai ales din partea mea - dar copilul era mic. Dar chiar si asa am ales sa fiu singura decat sa ma cocosez si sa imi tarasc picioarele cand ma apropii de casa gandindu-ma ca il vad iarasi ! Dar, inca o data spun, e greu, e foarte greu!